Extra versterking Zeeuwse huisartsenzorg

Recent hebben achttien collega’s in de Zeeuwse huisartsenzorg met succes hun opleiding afgerond. Onze regio heeft er elf gediplomeerde spreekuurondersteuners (SOH's) bij en zeven physician assistants (PA’s) hebben ook hun 3-jarige opleiding afgerond.
PA en Patient

De afgelopen jaren zijn dankzij een samenwerking van De huisartsenconnectie en Nucleuszorg twintig enthousiaste studenten uit onze regio's begonnen aan de intensieve opleiding tot PA. De eerste zeven zijn nu klaar. Deze opleiding werd mede mogelijk gemaakt door de fondsen uit ‘Wind in de Zeilen’.

Tegelijkertijd verwelkomen we 11 nieuwe spreekuurondersteuners huisarts (SOH), die hun capaciteiten als doktersassistenten hebben uitgebreid. 

De PA's en SOH's zijn nu uitgerust met uitgebreide kennis en vaardigheden, klaar om diverse taken en behandelingen binnen de huisartsenpraktijken op zich te nemen. Dat is een aanzienlijke versterking voor de eerstelijnszorg in onze regio. Hun inzet en toewijding zijn van onschatbare waarde voor het verbeteren van de kwaliteit en toegankelijkheid van de gezondheidszorg in Zeeland.

Wij willen onze hartelijke felicitaties uitspreken aan alle afgestudeerden en hen veel succes en werkplezier toewensen in hun toekomstige rollen binnen de zorg. Daarnaast gaat onze dank uit naar alle huisartsen die bijgedragen hebben aan de realisatie van deze opleidingstrajecten. Samen bouwen we verder aan de beste eerstelijnszorg in Zeeland.