Uitgelicht

Campagne ‘Kan mijn klacht wachten tot mijn huisarts open is?

Een landelijke campagne van de huisartsenspoedposten en branchevereniging InEen om meer bewustwording te creëren en bezoekers te stimuleren om bij twijfel eerst op de website van de huisartsenspoedpost in de buurt, moetiknaardedokter.nl of thuisarts.nl te checken of direct contact met een huisarts nodig is.

Campagne huisartsenspoedposten

Huisartsenspoedpost Zeeland - zorg voor het juiste nummer!

Zie je nog ergens een 0900 nummer voor onze huisartsenspoedposten? Meld het!

Jacqueline HAP Middelburg

Nieuwe animatie voor 'Welzijn op Recept' in Zeeuwse wachtkamers

Welzijn op Recept is bedoeld voor patiënten met psychosomatische klachten die een duwtje nodig hebben om anders naar hun gezondheid te kijken en daarbij passende ondersteuning buiten het medisch domein nodig hebben. De huisarts kan hen via een welzijnsrecept verwijzen naar een welzijnscoach die ze bij die zoektocht ondersteunt.

Animatie Welzijn op Recept

Extra versterking Zeeuwse huisartsenzorg

Recent hebben achttien collega’s in de Zeeuwse huisartsenzorg met succes hun opleiding afgerond. Onze regio heeft er elf gediplomeerde spreekuurondersteuners (SOH's) bij en zeven physician assistants (PA’s) hebben ook hun 3-jarige opleiding afgerond.

PA en Patient

38 kilo eraf met GLI CooL

Van moe en ongezond, naar meer energie en gezond gewicht.

Op de fiets

Van doktersassistente naar SOH

“Voor mezelf is de opleiding tot spreekuurondersteuner absoluut verrijkend geweest".

SOH2

Nieuw longconvenant

In de regio Zuid-Holland Zuidwest werken verschillende zorgverleners nauw samen om patiënten met inhalatiemedicatie beter te begeleiden. Om dit te onderschrijven is er door de zorgverleners een regionaal longconvenant ontwikkeld. Dit longconvenant is een belangrijke stap naar een verbeterd gebruik van inhalatiemedicatie en een hogere kwaliteit van zorg voor patiënten met astma en COPD. Door samenwerking en uniformiteit in voorschrijven wordt beoogd gezondheidsklachten te verminderen en de efficiëntie in de zorg te vergroten.

Inhalator en longen

De Helpdesk Digitale Zorg is live!

De samenwerking is van start! Per 1 maart staat de Helpdesk Digitale Zorg klaar voor patiënten in onze regio voor alle vragen omtrent digitale zorg. Hierdoor worden zij optimaal ondersteund en kunnen zorgverleners zich richten op de kerntaak, het verlenen van de best mogelijke zorg!

Helpdesk Digitale Zorg

Vragen over een van de berichten? Stuur dan een mail naar info@dehuisartsenconnectie.nl