Stoppen met roken

Stoppen met roken is binnen alle chronische zorgprogramma's een belangrijke stap om de gezondheid van de patiënt te verbeteren. Begeleiding bij het stoppen met roken is dan ook in de zorgprogramma's van De huisartsenconnectie opgenomen.
stoppen met roken

Stoppen met roken binnen de huisartspraktijk

Als de patiënt kiest voor stoppen-met-rokenbegeleiding binnen de huisartspraktijk, zal hij worden begeleid door de praktijkondersteuner. Bij de begeleiding van stoppen met roken kan er gebruik gemaakt worden van specifieke medicatie. Welke kosten er worden vergoed, leest u op de website van de zorgverzekeraar. Kosten voor het stoppen-met-roken-programma worden vergoed vanuit de basisverzekering. Kijk bijvoorbeeld op: Stoppen met Roken informatie/vergoedingen CZgroep. Voor het aanvragen van (één of meerdere) nicotine vervangende middelen en receptgeneesmiddelen voor het stoppen met roken kunt u het recept / landelijk uniform aanvraagformulier Stoppen met roken downloaden/uitprinten.

Voorwaarde voor vergoeding is dat er gedragsmatige ondersteuning plaatsvindt.
Dit formulier is een recept, dat ondertekend moet worden door zowel voorschrijver/behandelaar als verzekerde. Indien mogelijk volstaat ook een regulier recept.